Mindra är hemma efter en dag i kaos

Idag var det äntligen dags för MIndra att få åka hem efter 10 dagar på sjukhus så blir man ganska less. En underbar känsla när man kunde börja packaoch se ett slut på denna rygg resa. Påm utskrivningssamtalet sa läkaren att det har ju gått så otroligt bra för Mindra efter operationen så det finns ju inget dom gör på sjukhuset som vi inte kunde göra hemma. Man får ju med sig smärtlindring och akut medicin om hon skulle behöva det. Men så som MIndra mår just nu såkan jag inte tänka mig att hon behöver någon akut medicin men det vet man ju aldrig.
När personalen var klar med det dom skulle göra på Mindra innan hemfärd så började jag och packa. Allt var väl klart vid 11 och det kändes så himla skönt.Jag hann tänka att då hinner jag nog hämta MIlian på förskolan som jag inte gjort på väldigt länge. Men då kommer personalen in och meddelar att man ska ta en slutröntgen på Mindra inann hon får åka hem och att den tiden blir först kl 13.30. Så det var den dagen hann jag tänka. 
 
Nu börjar kaoset på riktig.
 
Jag och Janna får i oss lunch och tar det en stund efter maten och vi passar på att byta ut sjukhus skjortan på Mindra mot hennes vanliga kläder som hon ska åka hem med.
När allt var färdigt så skickar Björn ett sms att han är på mot sjuhuset för att vara med på röntgen. Vi skulle åka hem med våran bil också var det planerat för egentligen så är det liggtransport efter denna operation men eftersom vi har en egen stol till Mindra i bilen så sa vi att vi åker ju direkt hem med henne så hon skulle nog fixa 30 minuter i stolen. 
Strax efter jag fått Björns sms så får jag ett nytt sms från Milian förskola om att han är suk och har ont i örat och känns inte helt ok. SÅ jag ringer Björn och säger att du får hämta Milian och sedan komma tillbaka till stan och sjukhuset för att plocka upp oss och alla grejerna.
Så Björn börjar kör hemåt för att hämta hem en sjuk MIlian när våran bil plötsligt går sönder och då är det servon som är sönder så bilen går ju knappt att styra.
Vilket gör ju att Björn inte kan hämta Milian utan måste ju lämna in bilen på rep istället. Men det var ju inga problem för det var som jag sa till han att du får ju ta en lånebil från verkstaden. 
Så när Björn kommer till verkstaden och lämnar in bilen så finns det ju så klart ingen lånebil inne. 
Eftersom MIlan var tvungen att gå hem så måste ju Björn hem. Så han får ju ringa en taxi som hämtar han och kör hem han.
Det kostade så klart en masa onödiga pengar men vad gör man inte när man måste hem. 
Väl hemma så hämtar Björn Milian på förskolan och tar våran lilla bil till stan. Denna dagen är det också värsta snö kaoset väder mässigt så det är inte kul att köra bil.
Jag sa till på sjukhuset att dom skulle boka en sjukresa hem och att MIndra absolut var tvungen att åka i den ensam så vi slipper fara om kring och släppa av folk. 
Så det skulle dom fixa från sjukhuset.
Jag och Janna går ner på röntgen och tänker att undra om Mindra ska sitta eller ligga för denna röngen då säger personalen att hon ska ligga.Så vi tar ju inte med oss något lyftskynke eller så.
När vi väl är där så ska ju sä klart MIndra sitta för att ta bilderna så då får personalen från avelningen komma ner med Mindra lyftskynke så vi kan flytta henne från sängen till stället hon skulle sitta på.
Mindra har inte suttit så rak med henne nya rygg sedan operationen men dom skulle absolut ha en sittandes bild. Så Mindra tyckte det var jätte jobbigt och fick ju så klart ont av detta. 
 
Väl uppe på rummet så kom Björn och MIlian för att hämta våra grejer och vi förberedde Mindra för hemfärd.Nu gällde det att hon satt skönt i stolen så hon inte skulle bli ledsen under färden hem. 
Väl i taxin får jag reda på att det är en samåkning och att dom inte alls fått reda på att jag begärt att hon skulle åka själv. Så istället för 30 minuter fick Mindra åka 60 minuter. Nu gick det ju bra men det hade ju lika gärna kunnat sluta i kaos och en massa värk från Mindra. 
Vi var hemma kl 16 och då var det bara försöka hitta något att laga till middag för kl 18 skulle jag och MIlian på tomtekväll på förskolan.
 
Men nu är vi hemma och det är jätte skönt men efter denna dagen så är man ganska mörbultad. Så nu ligger Mindra i sin säng och sover och jag ligger på en resesäng bredvid. Så den stora sköna rosa sängen som jag drömt om att få sova i får jag drömma ett tag till om. MIndra låter på nätterna och gnyr och ska man då ha en barnvakt på så kommer Björn inte kunna sova alls på hela natten så då fortsätter jag att ta alla nätter med hennne.
Mindra ska ju ha medicin på natten så det är bara ställa klockan och så måste man vända och byta blöja så det blir inte så mycket sömn per natt.
 
 
Mindra i bussen på vägen hem.
 
 
 Idag fick även lillebror Milian åka med.
 
 
 
Det blev en oskarp bild på mamman med det är väl lite så man känner sig.Efter denna dagen.
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: