Att välja rätt assistent till ens barn

Det finns beslut som man som förälder till ett handikappat barn med personlig assistent aldrig vänjer sig vid.
Som att hitta " rätt " personlig assistent till ens barn.
Jag har själv jobbat som personlig assistent till en pojke i 3 års tid så jag vet vad det innebär att vara assistent och nu vet jag vad det innebär att ha en assistent till sitt eget barn. En känsla man aldrig man vänjer sig vid.
Att behöva ha en personlig assistent till sitt eget barn är en jätte jobbig situation tycker jag. Mindra är sju år nu och jag vänjer mig aldrig vid att behöva lämna bort henne till någon annan.
För mig har det alltid varit viktigt att verkligen hitta en person vars kemin känns bra. Det ska vara en person som känns rätt för mig och speciellt då för Mindra.
Idag har Mindra en super assistent som jag verkligen tycker så himla mycket om. Hon betyder jätte mycket för oss och för Mindra. Vi har bytt assistent till Mindra en gång och det hade verkligen inte med personen som var assistent att göra utan jag sa upp henne för att jag var rädd om henne. Det låter kanske jätte konstigt i era öron men så var det verkligen.Mindras assistent har en sjukdom som gör att kroppen har svårt att orka med ett så tungt yrke som personlig assistent.
Det var verkligen ingen lätt uppgift att säga upp en kompis till mig men det fanns inget annat val.
Jag valde att berätta det åt henne personligen man kan ju be assistans firman gör det jobbet men jag ville vara så ärlig och rakryggad som person att jag gjorde det själv.
Hon blev ju så klart jätte ledsen och besviken men det är ju svårt att ändra på ett beslut som man tagit. Så sedan den dagen så har vi inte hörts av. Jag miste en vän och min son miste två kompisar i hennes barn men det är ett val hon gör och inte jag.
 
Idag har Mindra en assistent som är jätte duktig och som betyder mycket för hela våran familj. Det känns som att jag fått en extra familjemedlem och det är en underbar känsla. Jag vill ta hand om henne och se till att hon har det bra.
 
Det är ju så olika hur man vill ha det som assistent - klient relation. Men jag tycker att det vi har tillsammans i teamet kring Mindra är magiskt.
För vi behövde ju en vikare till Mindra och då frågade Mindras assistent om vi hade kunnat tänka oss hennes bästa kompis som kan komma och prova på att jobba och att hon sen kan gå in som vikarie när ordinarie assistent är borta.
Jag tyckte det lät som en toppen ide så det fick bli så och vad bra det blev. Jag få reda på att assistent är sjuk och att hon redan meddelat till sin kompis att hon ska jobba så jag behöver inte göra någonting för att ringa ut någon vikarie på morgonen. Det tycker jag är en underbar känsla. Hoppas bägge tjejerna fortsätter många år med Mindra för jag tror på det teamet kring henne och Mindra gillar bägge tjejerna jätte mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: