Vårfest på skolan

Ikväll har jag varit på vårfest på Mintons skola. Det är en fest vart barnen på skolan fixar helt egna framträdande och vad dom vill göra.
En del av eleverna sjunger och det är teater mm
Minton är med för andra året och han är alltid tillsammans med en kille i hans klass. Så förra året så sjöng dom och dansa. I år spelade den andra killen keyboard och Minton gick bara runt på scenen till musiken. Dom valde Money , Money ,Money  Abba.
Det var för att killen som Minton uppträdde med kunde den låten på keyboard.
Så dom är duktiga barnen att komma på vad dom ska göra och hur numret ska se ut.
 
Minton innan showen ska börja.
 
 
 
 
 
 
 
 

Att välja rätt assistent till ens barn

Det finns beslut som man som förälder till ett handikappat barn med personlig assistent aldrig vänjer sig vid.
Som att hitta " rätt " personlig assistent till ens barn.
Jag har själv jobbat som personlig assistent till en pojke i 3 års tid så jag vet vad det innebär att vara assistent och nu vet jag vad det innebär att ha en assistent till sitt eget barn. En känsla man aldrig man vänjer sig vid.
Att behöva ha en personlig assistent till sitt eget barn är en jätte jobbig situation tycker jag. Mindra är sju år nu och jag vänjer mig aldrig vid att behöva lämna bort henne till någon annan.
För mig har det alltid varit viktigt att verkligen hitta en person vars kemin känns bra. Det ska vara en person som känns rätt för mig och speciellt då för Mindra.
Idag har Mindra en super assistent som jag verkligen tycker så himla mycket om. Hon betyder jätte mycket för oss och för Mindra. Vi har bytt assistent till Mindra en gång och det hade verkligen inte med personen som var assistent att göra utan jag sa upp henne för att jag var rädd om henne. Det låter kanske jätte konstigt i era öron men så var det verkligen.Mindras assistent har en sjukdom som gör att kroppen har svårt att orka med ett så tungt yrke som personlig assistent.
Det var verkligen ingen lätt uppgift att säga upp en kompis till mig men det fanns inget annat val.
Jag valde att berätta det åt henne personligen man kan ju be assistans firman gör det jobbet men jag ville vara så ärlig och rakryggad som person att jag gjorde det själv.
Hon blev ju så klart jätte ledsen och besviken men det är ju svårt att ändra på ett beslut som man tagit. Så sedan den dagen så har vi inte hörts av. Jag miste en vän och min son miste två kompisar i hennes barn men det är ett val hon gör och inte jag.
 
Idag har Mindra en assistent som är jätte duktig och som betyder mycket för hela våran familj. Det känns som att jag fått en extra familjemedlem och det är en underbar känsla. Jag vill ta hand om henne och se till att hon har det bra.
 
Det är ju så olika hur man vill ha det som assistent - klient relation. Men jag tycker att det vi har tillsammans i teamet kring Mindra är magiskt.
För vi behövde ju en vikare till Mindra och då frågade Mindras assistent om vi hade kunnat tänka oss hennes bästa kompis som kan komma och prova på att jobba och att hon sen kan gå in som vikarie när ordinarie assistent är borta.
Jag tyckte det lät som en toppen ide så det fick bli så och vad bra det blev. Jag få reda på att assistent är sjuk och att hon redan meddelat till sin kompis att hon ska jobba så jag behöver inte göra någonting för att ringa ut någon vikarie på morgonen. Det tycker jag är en underbar känsla. Hoppas bägge tjejerna fortsätter många år med Mindra för jag tror på det teamet kring henne och Mindra gillar bägge tjejerna jätte mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

En riktig innedag

Idag har Mindra inte varit till skolan för hon fick feber igår och kändes jätte slö och trött så då tar vi en dag i taget med att ha henne hemma. Febern kommer av att hon var och fick vaccin i fredags då kunde man få feber och prickar. Jag har inte sett några pricka ännu men febern kom som ett brev på posten. Hon får alltid feber bara en dag eller två efter att hon vaccinerat sig. Det slår aldrig fel och inte så denna gången heller. Så idag blev vi hemma och Mindra och jag har myst på hela dagen med att duscha och så har hon sovit en del. Hon har varit ledsen idag också men jag tror att det berodde på att hon blev så trött när hon duschande. Så efter lunchen idag fick hon lägga sig och sova en liten stund eller vila kanske man ska kalla det för. Hon har ju svårt att sova på dagarna utan det brukar bara bli några små " Power naps " för hennes del.
Själv har jag dammsugit och bakat så klart.
 
 
Bildresultat för nalle puh sover