Ägget Mindra

Denna dagen har det hänt en hel del med Mindra från morgon till eftermiddagen.

Mindras läkare var förbi och tyckte inte att shunten riktigt gjorde det jobbet den skulle.Han vet att den fungera men tycker att den tömmer för lite.Huvudomfånget har inte heller minskat och det tycker han att det ska ha gjort nu.Han tog beslutet att öka trycket på huvudet för att hjälpa shunten att drenera mera.Så han satte ett bandage på Mindras huvud och klippte lite i pannan och runt öronen.Så nu ser det ut som att hon har ett äggskal på huvudet.Jag kallar henne för mitt lilla ägg och då blir väl jag en "hönsmamma" ha ha .

Han skulle komma tillbaka imorgon för att se om huvudomfånget har minskat och lägga om bandaget.

Hoppas detta ger det resultat som han vill ha.Men vi fick reda på att vi blir kvar här hela veckan.

Mindra fick även göra sin synundersökning idag och det gav possitivt besked allt var bra i hennes ögon.Men det man kan se på den undersökningen är ju bara om hon har fel på ögonen typ gråstarr och så.Men det såg bara bra ut och han tyckte att vi skulle åka till Gällivare om en månad för att göra ett nytt test och även se om hon följer med blicken.

Jag och Björn har pratat med genetiken idag angående vårat första missfall och Mindras fel i huvudet.Om man kan hitta någon samband.Men det var en lång prossess på flera månader.Mindra äter som en häst och idag har hon kommit upp i stora barnens klass för nu äter hon en stor flaska med 140 ml.Hon bara äter och äter men det är ju bra att det fungerar.Sköterskorna på Mindras sal bara skrattar åt henne för att hon är så duktig på att äta det tycker dom är jätte bra.

Här i Umeå är vädret just nu inte på topp för det regnar varje dag och all snö är borta (nästan i allafall)Det känns inte kul för Minton för han kan ju inte vara ute så det blir så långa dagar för honom.Vi har varit på lekterapin nästan varje dag med honom och det tycker han är jätte roligt.

 

 
 
 
 
 

 

Att få vara en hel familj

Vi hämtade Mindra idag kl 12 och får ha henne på hotellet hela dagen.Nu ligger hon i sin vagn och har precis ätit.Hon sover som en stock men har legat vaken med mig och Björn i en timme.Hon har ätit dubbelt nu på eftermiddagen.Vi gav henne mat klockan 13.30 då fick hon 120 ml och nu klockan 15.30 fick hon precis en till tank med mat nu vet jag inte riktigt hur mycket det var i den men kanske 80 ml.Hon är en baddare på att äta själv.Björn och Minton är och leker i lekrummet som finns här på hotellet och jag är med Mindra.Vi ska gå och äta middag på hotellet idag det var lax med sås och potatis.Det är inte många dagar jag har ätit där men när det är lax kan jag inte låta bli.
 
Puss på dig min älskade lillasyster
 

Mindra myser i våran säng
 

Mindra har bara klänning på sig.
 
 
Gullungen
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindra två månader gammal

När vi kom idag så hade Mindra fått ta bort nålen i benet som hon har haft som en infart för att dom ska kunna ge henne penicillin tre gånger om dagen.Ibörjan när hon hade den kunde dom även ta blodprover för att slippa sticka henne men tillslut fungerade det inte.

Vi kunde idag första gången på jag vet inte hur många veckor sätta på henne byxor och sockar.Det var en underbar känsla.

Alla hennes kläder är ju oanvända av byxor  och sockar. Hennes crp värde(infektionsvärde) är nu nere på 20 och det tycker läkarna var bra.

Neurokirurgen kom ner medans jag satt och gav Mindra mat och då berättade han att dom skulle ta bort stygnen på Mindras mage idag och stygnen på huvudet ville hennes läkare själv ta på måndag.

Vi fick PERMISSON med Mindra idag vilket innebar att vi fick ta med henne till hotellet ett par timmar.

Vi fick låna en vagen av dom och gick i kulverten med henne då behövde vi ju inte gå ute.Minton älskar när han får vara nära henne i sängen och kan röra och pussa på henne.

Vi hade henne mellan 12.30 - 15.30 då skulle dom ta hennes stygn.

Läkaren kom och tog bort kompressen på magen då frågade han om jag såg några stygn.Det fanns nämligen inte några där under.Då hade bukkirurgen satt sådana som försvinner av sig själv.

Vi tog med henne över till hotellet igen och hade henne mellan 17-19.

Jag satt på henne pyjamas och gjorde henne klar för natten innan vi gick över med henne.Det är verkligen en knepig situation att vara här nere i Umeå.Tänk er själv att man har två barn fast bara vissa tider på dagen och aldrig på natten.

Jätte konstigt.

Barnen myser i våran säng


Min lillasyster - säger Minton och pekar på henne
 
 
 
En underbar känsla att ha henne sovandes i våran säng
 
 
 
 

Mindra i sin pyjamas