Tredje dagen i Mindras liv

Idag har Mindras huvud minskat kratigt pga den inopererade sjunten. Läkarna var lite rädda för att hennes buk skulle bli överbelasad, men det har den inte blivit. Den har snarare tagit upp vätskan mycket bättre än vad man tidigare trott. Så i dag när vi pratade med neurokirurgen så sa han att det har gått väldigt bra allt man gjort hitills och att man redan planerar för flytt till Sunderbyns sjukhus i Luleå om en vecka. Den förflyttningen kommer för Mindras del att bli med helikopter, vi får åka bil dit. Sen blir det väl en eller ett par veckor i Synderbyn innan hemfärd. Vi skall sedan på återbesök till Umeå för ny magnetröntgen om ca 2 månader. Där skall man titta på de förändringar som skett sen födseln. Man skall även ställa in sjunten så att den anpassas till rätt tryck i huvudet. läkaren pratade om att man ville ha ca 3 cm vätska i huvudet för att hjärnan skall kunna få mer plats att utvecklas.

Idag har Mindra öppnat sina ögon för första gången. Den känslan var obeskrivlig att få se sitt barns ögon. Bara stå där mitt emot henne och förklara att man är hennes mamma. Det värmde i hela kroppen.

 

Mindra öppnar sina ögonen för första gången

 

Hon håller också på att lära sig att suga på napp man gör allt för att lära henne att suga så hon ska kunna amma sen när det blir dags, än så får hon nöja sig med sondmatning. Det första leendet kom idag och det var en obeskrivlig känsla att se sitt barns första leende när man inte ens trodde att hon skulle klara sig.

Minton ,Björn ,Ing-marie och Tappi har varit på Leos lekland och lekt i dag. Dom hade haft det jätte bra.

 

Pappa Björn och Minton hoppar studsmatta ihop

 

 

 

 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: