Mindra en månad

Idag är Mindra en månad och det känns otroligt skönt att veta att hon har orkat med sin första månad.Det har ju inte varit en lätt tid för henne om man tänker på vad hon har fått vara med om.

Det har strulat med Mindras drenaget igår så läkaren var och förbi och tittade till den och det var samma mängd vätska som på två dygn.Då sa han att den inte fungerade och att det var därför den inte hade tömt som den ska göra.

Man måste eventuellt operera om den och att då tar man ut den som nu sitter där och sätter dit en ny. Då tappade jag fotfästet lite och tänkte bara att ska detta aldrig ta slut.Det är ju så synd om henne att ligga på operationsbordet hela tiden.Men läkaren kom tillbaka på eftermiddagen och fixa lite med drenaget och då funkade den.Han öppnade upp kranar och då droppade det ut hjärnvätska från Mindra.Han skickade det på analys för att se att infektionen är borta.Han tryckte jätte hårt på hennes huvud och då droppade det mer vätska.Då fick man se att om trycket i huvudet ökar så kommer det mer vätska.

Mindra var otroligt duktig igår för då nappat hon i sig två hela flaskor med mat .Hon är som en helt annan unge. Nu är hon mer vaken och tittar och skrattar mot mig när jag matar henne. Det har hon aldrig gjort tidigare.När vi har haft henne hemma så har hon ju bara sovit men jag tror att hon har varit sjuk redan då.Men hur ska man som förälder vet.

Nu känns det ju jätte hemskt att man inte visste annat men man tänkte ju bara att hon är ju trött för allt som hon har varit med om.Så nu har man ju dåligt samvete för det .Jag ska precis äta frukost och sen gå över till Mindra.

Tänk att hon har överlevt sin första månad det är ju helt otroligt vilken fighter hon är våran dotter.

Bildresultat för hjärta

 

Rapport från Umeå

Mindra har varit mer vaken idag.Det märks att hennes crp värde har gått ner det värdet ligger nu på 123 och det är ju bra.Hon är inte så jätte sugen på att äta själv utan vill gärna bara ligga i mammas famn och mysa.Hon gnäller lite och man funderar på om hon har ont efter oprationen eller om det är magen som strular.Men hon får alvedon som ska hjälpa henne så att hon inte ska ha så ont.Men det är ju inte så lätt på så små barn att kunna säga vad det kan vara.

Jag mår själv bara bra men det har varit tuffa dygn här innan man visste hur det skulle gå.Det blev inte så mycket sömn första dygnet. På operations natten satt jag och sov lite inne på Mindras rum medans hon var på operationen.När hon kom tillbaka låg hon i respirator för hon var så trött och då lät dom den sitta kvar.

Nu sitter jag på biblioteket på sjukhuset och lånar en dator för det var ju gratis.Jag ska tillbaka till Mindra nu klockan 17 och ge henne mat hoppas att hon är mer sugen på att äta själv då.

Det känns jätte skönt att vara tillbaka i Umeå för det känns som mitt andras hem just nu.Man känner alla i personalen och deras rutiner.Jag känner mig trygg med allt som händer här och jag vet att vi är på rätt ställe ifall något skulle hända.Mindra har nu fått flytta in på den salen som vi låg på sist vi var här så nu ligger hon inte på ensam sal mer.

Mindra mår bra

I kväll har man kopplat bort respiratorn och det har gått bra. Hon är väldigt trött pga infektionen som hon har som enligt läkarna var väldigt kraftig.

Hon får peniccilin och antibiotoka just nu för att häva infektionen.

Det vi inte hade förstått igår var väl hur allvarligt det egentligen var.

Den kraftiga infektion som hon hade hade kunnat leda till hjärnhinneinflammation om man inte opererat henne akut natten till tisdag.

Nu är dock allt under kontroll och infektionen håller sakta med säkert på att avta.

Nämnas kan att man skall ha ett "infektionsvärde" som skall ligga under 10, Mindras låg igår när hon kom till Umeå på 203.

Vi får se imorgon hur hon mår men troligen mycket bättre.

Kategori: